Over ons

Tagtell is opgericht in november 2017. Dit idee kwam niet zomaar uit de lucht vallen, met ons vorige project WheelReveal hebben we al veel ervaring opgedaan met NFC en de toepassingen ervan. WheelReveal

is een concept om fietsen terug te vinden door middel van NFC

en in juni 2017 wonnen wij hier onder andere de prijs

‘beste pitch’ bij het tv-programma Z in Zaken voor.

Ons doel met Tagtell is de digitale interactie

tussen instantie en gebruiker makkelijker

en sneller te laten verlopen.

WheelReveal is een app die kan worden gebruikt om alles op wielen weer terug te vinden. Door de locatie op te slaan bij het parkeren van bijvoorbeeld je fiets, kun je later makkelijk en snel weer de route krijgen naar je fiets. Zo raak je deze nooit meer kwijt en is de fiets weer makkelijk terug te vinden.

WheelReveal maakt gebruik van het combineren van twee simpele technieken, namelijk NFC en gps. NFC is een systeem waarbij over een korte afstand informatie kan worden verzonden. Dit zit ook in bijvoorbeeld de contactloze betaalpassen. De NFC-chip zit bij ons in de sticker. Door deze sticker op een fiets te plakken, kan vervolgens met een telefoon de fiets worden 'ingecheckt'. De locatie wordt in de app opgeslagen en met een simpele druk op de knop, wordt vanuit de app een route naar de fiets gegeven.

Wij zijn Tagtell

Samen werken we aan digitale interactie                                     

Thijs, Paulien & Chris

Tagtell is voortgekomen uit de lessen die we hebben geleerd met WheelReveal. Door hierop voort te bouwen hebben wij Tagtell opgezet om digitale interactie met behulp van NFC meer toe te passen in het dagelijks leven. Veel toepassingen van NFC worden over het hoofd gezien. Wij streven ernaar om met Tagtell het gebruik van NFC ten behoeve van interactie toegankelijk en simpel te maken.  Voor meer informatie over Tagtell, klik hier.

Misschien heb je al eens van WheelReveal gehoord


Tagtell

KvK: 70187088


© 2017, Tagtell